Drukwerk

Rouwdrukwerk hoort traditioneel bij een uitvaart.

De kracht van de brief maakt het verschil. De rouwbrief staat kwalitatief hoger door aandacht voor vorm, lay-out, gewicht en structuur van het papier. De zintuigen worden geprikkeld. Belangrijke zaken worden nog steeds per brief overgemaakt. Familie en vrienden verwachten een brief. Een rouwbrief wordt vaak bijgehouden. Een rouwbrief heeft aandacht voor juiste familienamen en verwantschap. Een postbus wordt geopend, een rouwbrief valt onmiddellijk op door de bijhorende omslag en wordt gelezen. Mails daarentegen worden vaak niet geopend omdat ze verdwijnen in de grijze massa van e-mailberichten. Ze kunnen ook belanden in het postvak ‘ongewenste e-mail’ of zijn verstuurd naar een fout of oud adres en gaan verloren.

Belangrijke brieven worden steeds per post verstuurd. Denk maar aan geboortekaartjes, uitnodigingen voor een huwelijk, de aankondiging van een overlijden, vaktijdschriften, kunst, cultuur, berichten van de overheid, belangrijke briefwisseling, en berichten aan klanten van banken, automerken, ziekenfondsen, verzekeringen, enz. .

Verstraeten Uitvaartzorg drukt zelf om een zeer vlugge levering te kunnen waarborgen. Meestal worden dezelfde dag van de bespreking de rouwbrieven bezorgd. De tekst wordt in samenspraak met de familie opgemaakt en wordt na goedkeuring van een drukproef gedrukt op voorgedrukt en voorgesneden papier van een uitgeverij van rouwdrukwerk. Enveloppen worden na een bespreking bij de familie achtergelaten zodat ze al onmiddellijk de adressen kunnen schrijven. Wij kunnen deze taak overnemen op voorwaarde dat er een volledige, duidelijke adressenlijst ter beschikking is. Rouwenveloppen  worden meestal met de hand geschreven. Het handschrift getuigt van de speciale, vriendschappelijke en familiale band die de familie met de geadresseerde heeft. Rouwbrieven worden best op een postkantoor afgegeven (zie infopagina ‘post‘)

Het traditionele gedachteniskaartje, doodsprentje, gebedsprentje, prentje, dat tijdens de uitvaart wordt uitgedeeld bevat meestal een foto van de overledene. Daar er meer tijd ter beschikking is dan voor een rouwbrief kan van het prentje iets speciaal worden gemaakt. Een persoonlijke tekst, een fotocollage en/of eventueel een speciale vorm zijn mogelijk.

Terug naar A – Z Index