[ uitvaartverzekeringen ]

Waarom een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering regelt u de uitvaartkosten vooraf, bij leven.  Zo bespaart u uw nabestaanden financiële zorgen. Meestal wordt de uitvoering van uw uitvaart ook in een overeenkomst tussen u en Verstraeten vastgelegd en wordt uw laatste wil door ons in het bevolkingsregister ingeschreven, zodat over de wijze en uitvoering geen misverstanden mogelijk zijn.

U kan kiezen tussen een maandelijkse premie of een éénmalige koopsom. Met vast kapitaal of met een geïndexeerd kapitaal dat de stijging van de kosten volgt. Elke verzekeraar legt andere accenten, die we u graag toelichten bij ons op kantoor of bij een huisbezoek.

De voordelen

  • Bespaar familie de uitvaartkosten
  • Blijf levenslang verzekerd
  • Bij een geïndexeerde premie groeit uw kapitaal mee
  • De uitvaart verloopt zoals u het wenst

Ik heb al een uitvaartverzekering.

Indien u een uitvaartverzekering hebt, mag u de uitvoering van de uitvaart steeds aan ons of de begrafenisondernemer van uw keuze toevertrouwen.
Wanneer u voor Verstraeten Uitvaartzorg kiest, kan u ons best contacteren om de details van de uitvoering van uw uitvaartwensen te bespreken.

Een voorbeeld

De DELA-groep heeft buiten haar verzekeringsactiviteiten ook enkele begrafenisondernemers in haar portefeuille. U bent echter steeds vrij in de keuze* van uw uitvaartverzorger. Indien u een DELA verzekering heeft, kan Verstraeten Uitvaartzorg zowel de uitvaart verzorgen als de administratie voor de uitbetaling van het kapitaal.

 * tenzij anders vastgelegd tijdens het onderschrijven van uw polis. 

Is een uitvaartverzekering altijd nodig?

In de meeste gevallen is een uitvaartzekering niet nodig omdat de kosten door de nalatenschap van de overledene worden betaald.  De bankrekeningen van de overledene worden geblokkeerd, maar uitvaartkosten worden steeds van een geblokkeerde rekening afgenomen. En de uitvaartkosten zijn aftrekbare kosten in de nalatenschap.

Indien u bij leven uw bezit wil schenken aan dierbaren of een goed doel is het wel aangewezen een goede uitvaartverzekering af te sluiten om de uitvaart van uw wensen te bekostigen. Ook bij opname in een rusthuis is een uitvaartverzekering aangewezen, omdat men  geen duidelijk zicht  heeft op de financiële situatie na een langdurig rusthuisverblijf.
Het zou ook kunnen dat een rusthuisgast in zijn laatste levensfase niet meer helder zijn uitvaartwensen kan kenbaar maken.
De financiële regeling gaat bij ons altijd gepaard met het vastleggen van de praktische uitvoering.

Verstraeten Uitvaartzorg als tussenpersoon.

Verstraeten Uitvaartzorg werkt onafhankelijk en dus met ALLE verzekeraars. Via de onderstaande links kan u  meer informatie vinden over enkele verzekeraars en eventueel uw premie berekenen. Deze tools zeggen natuurlijk niet alles. Afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde kan de ene formule interessanter zijn dan de andere. In een persoonlijk en transparant gesprek leggen we uw uitvaartwensen vast en gaan pas dan op zoek naar de meest geschikte manier om deze te financieren. Dankzij onze know-how zorgen we ervoor dat u zich niet over- of onderverzekert.